Hjem / Kurs / Kurskatalogen  

Klikk for norsk tekst Click for english text
Rødt ikonMine kurs
Brukernavn Passord Glemt passord?
RKK-logo
Spørsmål om kurs?
Kontakt oss på
51 51 67 37

Barne- og ungdom Vg2 - Vg3 - Nettkurs (HSBUA2)

Skole: Møllehagen studiesenter
Startdato : Kontinuerlig oppstart
Påmeldingsfrist: kontinuerlig opptak
Kontaktperson: Wenche Johannessen
E-post (faglig): wenche.johannessen@skole.rogfk.no
Om det aktuelle kurset:

OBS!!

Ny midlertidig adresse for Møllehagen Skolesenter, avd. Studiesenter fra og med 6.mars 2017 er Auglendsmyrå 2, 4016 Stavanger, 2.etg.

https://goo.gl/maps/W294i5ABgAN2Dette er utdanningen for deg som ønsker å jobbe med barn og unge i barnehage, barnepark, skolefritidsordning eller fritidsklubb. Barne- og ungdomsarbeiderfag Vg2 er andre året i utdanningsløpet.

Som barne- og ungdomsarbeider kan du få arbeid i barnehager, barneparker, skoler, skolefritidsordninger, klubber og kommunale etater.

Som Barne- og ungdomsarbeider jobber du med pedagogisk tilrettelegging av skole og fritid for barne og unge i alderen 0 - 18 år. I jobben kommer du i kontakt med ulike mennesketyper og livssituasjoner; derfor er utfordringene mange og varierte.

Videooverføring - følg undervisningen fra egen PC-skjerm, og / eller se undervisningen i etterkant. Dette gir deg mulighet til å studere hvor du vil - når du vil!

Studieform: Rent nettbasert studie

•Fagstoff på nett (It's Learning)
•Veiledning pr.nett, tlf eller e-post.
•Eget arbeid
•Oppgaveløsning via nett (It's Learning)
*2 innleveringer til vurdering av lærer

*Videooverføring

VIKTIG VED PÅMELDING! - Velg å ta kurset over 1 semester eller over 2 semester. Du kan kun velge en av de.

1 semester er enten høsten eller våren, 2 semester er både vår og høst

Det anbefales for minoritetsspråklige at de behersker norsk skriftlig og muntlig godt, har tatt norsk prøve 3 eller tilsvarende. Da kurset inneholder mye lesing, forståelse av begrep, oppgaveløsning og liknende, dessuten er eksamen som tas som praksiskandidat en 5 timers skriftlig prøve.

Studiet er godkjent for stipend og lån fra Statens Lånekasse for utdanning. Fagorganiserte deltakere kan i de fleste tilfeller regne med stipend fra sitt fagforbund.

Kort beskrivelse:

Som barne- og ungdomsarbeider er du interessert i å jobbe med barn og ungdom. Du må være åpen og samarbeidsvillig, være forståelsesfull og kunne kommunisere med mennesker med ulik bakgrunn og i ulike livssituasjoner. Du må kunne jobbe selvstendig og være ansvarsbevisst.

Som barne- og ungdomsarbeider planlegger og gjennomfører du ulike pedagogiske tilbud for barn og ungdom for å stimulere til vekst og utvikling. Målet er å veilede barn og unge til å ta ansvar for sitt eget liv. Du fremmer fellesskap og samhold i et miljø preget av lek, utforsking og læring. Som barne- og ungdomsarbeider skal du være en god rollemodell for barn og unge.

Barne- og ungdomsarbeideren jobber med grupper og enkeltpersoner med ulik bakgrunn og ulike forutsetninger i livet. Planlegging, gjennomføring og vurdering av aktivitetene gjøres med utgangspunkt i den enkeltes funksjonsnivå og livssituasjon, og for å fremme den enkeltes fysiske og psykiske helse. Aktivitetene kan være blant annet lek, drama, litteratur, sang og musikk, forming og friluftsaktiviteter - eller daglige gjøremål som matlaging og påkledning.

Barne- og ungdomsarbeideren jobber i nær samhandling med barn, ungdom, foresatte og kolleger.

En må og ha kunnskap om mennesker og om hva som påvirker menneskers atferd og livssituasjon.

Med fagbrev som barne- og ungdomsarbeider, er du kvalifisert for arbeid i barnehage, skole, skolefritidsordning, klubber og ulike kommunale etater.

Utdanningen dekker yrkesteorien i barne- og ungdomsarbeiderfaget, og forbereder deg til den teoretiske prøven på Vg3 nivå. For og få fagbrev må du ha bestått den teoretiske og praktiske fagprøven.

 

Du som har fellesfagene fra før kan velge og kun ta programfagene slik som dette kurset.

Etter endt kurset er du på god vei videre mot fagbrev som Barne- og ungdomsarbeider.

Valg fører til - http://www.udir.no/kl06/HS/

Mer informasjon ang fagbrev:

http://www.rogfk.no/Vaare-tjenester/Utdanning/Fagopplaering

Nettbasert: Ja
Veil. pris: 15500

Mer informasjon
Studiehåndbok for Møllehagen Studiesenter, 2017
Bokliste
Tilbake til kursoversikt