Hjem / Kurs / Kurskatalogen  

Rødt ikonMine kurs
Brukernavn Passord Glemt passord?
RKK-logo
Spørsmål om kurs?
Kontakt oss på
51 51 67 37

Kjøretøy, Vg2

Skole: Dalane vgs
Startdato : 23-08-2017
Påmeldingsfrist: 16-08-2017
Kontaktperson: Gudrun Ellingsen
E-post (faglig): gudrun.ellingsen@skole.rogfk.no
Om det aktuelle kurset:

Programfag som sammen med fellesfag og relevant praksis kan lede frem til fagbrev som bilmekaniker, hjulutrustningsreparatør, motormekaniker, motorsykkelmekaniker og reservedelsekspeditør. Kurset gjennomføres på Dalane videregående skole med erfarne lærere fra bransjen!

Kurset har en undervisningskveld i uka (4 timer). Fast undervisningsdag er onsdag.

Med forbehold om endringer og ekstra undervisningskvelder.

Kr 1200,- for lisens til Electude (læringsverktøy) og leie av verktøy kommer i tillegg til kurspris.

Kort beskrivelse:

Kjøretøyfaget skal legge grunnlaget for yrkesutøvelse innen vedlikehold av kjøretøy for persontransport og godstransport. Programfagene skal bidra til trygg bruk av biler og båter, motorsykler, busser, lastebiler og terrenggående kjøretøy. Hensyn til trafikksikkerhet, miljø og komfort stiller store krav til reparatøren, og programfagene skal bidra til økt kvalitet i verkstedtjenestene.

 

Opplæringen skal bidra til at den enkelte utvikler praktiske ferdigheter og faglig innsikt knyttet til prinsipper og systemer innenfor ulike kjøretøy, motorer og utstyr. Planlegging, dokumentasjon og kvalitetssikring av arbeider inngår i opplæringen. Opplæringen skal bidra til at eleven lærer å foreta selvstendige vurderinger og arbeide etter lover, forskrifter og prosedyrer. Videre skal opplæringen fremme elevens samarbeidsevne, kommunikasjonsferdigheter og forståelse for ulike kulturer og språk.

 

Opplæringen skal være yrkesrelatert og forberede elevene til arbeid i verksteder med høy omstillingstakt og krav til effektivitet. Bruk av digitalt utstyr skal inngå i opplæringen. Sammenhengen mellom verkstedøkonomi og produktenes kvalitet og driftssikkerhet skal også vektlegges. Programfagene skal bidra til å utvikle elevens faglige identitet og fremme respekt for mennesker, natur og miljø. 

Veil. pris: 26000

Mer informasjon
Læreplanen
Tilbake til kursoversikt